Jongerenkoor Chantiel
Chantiel Media Fotoboek Contact & links Agenda
Media

Persbericht 3 juni 2013:

Jongerenkoor Chantiel uit Tiel wint titel “Beste jongerenkoor van Nederland”

Afgelopen weekend vond in Rijsbergen het 24ste Nationaal Jongerenkorenfestival plaats. Jaarlijks nemen vele koren deel aan dit festival en strijden om de titel ‘Nationaal Kampioen’.

Chantiel is het jongerenkoor van de Suitbertusparochie in Tiel en staat onder leiding van dirigent Danny Nooteboom. Deelnemers aan het festival  zingen in de A- of B-competitie. Van elke competitie wordt één koor tot winnaar bekroond. Het koor dat de A-competitie wint, mag zich een jaar lang Nationaal Kampioen noemen. Naast deze prijzen zijn er ook prijzen beschikbaar voor beste compositie en beste tienerkoor. Daarnaast is er een publieksprijs.


Willien van Wieringen reikte de prijzen uit van de publieksjury. Chantiel kreeg de 1e prijs van het publiek. Frank van Gaal, de voorzitter van de vakjury reikte de prijzen uit van de A-competitie. De 3 plaats ging naar Jongerenkoor Willibrodus uit Bodegraven. De 2e YRDV uit Raamsdonksveer.


Voordat Frank de 1e prijs bekend maakte, benoemde hij de punten van het winnende koor.

“Een koor dat niet bang is voor een uitdaging, een mooi totaalprogramma, een functionele choreografie en wederom een weergaloze koorklank.”

Chantiel won de 1 prijs in de A-competitie.

Vorig jaar won Chantiel de 2e prijs en kreeg toen als advies mee om ook eens iets te zingen buiten de eigen stijl. Chantiel ontwikkelt zich voornamelijk in het (licht) klassieke repertoire. Chantiel ging deze uitdaging aan en kwam met een geheel verrassend programma. Ze zongen “Odi et Amo” van Carl Orff, “Lullabye” van Billy Joel, “Verborgen in vandaag” van Jelle Roosen en “You’re the voice” van John Farnham. Met dit laatste lied bracht Chantiel een voor hen geheel nieuwe stijl, voor het eerst met een band en choreografie.


Ben je tussen de 12-30 jaar en lijkt het je leuk om te komen zingen bij Chantiel, stuur dan een email naar jkchantiel@gmail.com voor meer informatie.